Warning: Use of undefined constant is_plugin_page - assumed 'is_plugin_page' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/havelaar.be/httpdocs/silures/wp-content/plugins/dashboardopts/dashboardopts.php on line 12 Silures Fishing Site » Wijziging visserijregels per 1 maart 2012

Silures Fishing Site

Deze site is een online overzicht van onze hengelsportervaringen.

Wijziging visserijregels per 1 maart 2012

Categorie Info — door admin om 7:37 pm op 28 augustus 2011

Sportvisserij Nederland blij met verruiming sportvismogelijkheden

Na een intensieve lobby van Sportvisserij Nederland treedt per 1 maart 2012 een aantal belangrijke wijzigingen in werking die de mogelijkheden voor sportvissers flink verruimen. Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie werkt momenteel bijvoorbeeld hard aan het afschaffen van de gesloten tijd voor de worm, het nachtvisverbod en legaal vissen op meerval.Het verzoek aan de minister voor wijzigingen in de visserijreglementen is ingegeven door de wens om te komen tot een vermindering van het aantal regels, vereenvoudiging van de regels en veranderingen op het gebied van de visserij, visstand en de waterkwaliteit. Het voorstel tot wijziging dat er nu ligt, stemt voor het grootste deel tot tevredenheid omdat overbodige regels worden afgeschaft en de mogelijkheden voor sportvissers worden verruimd.

De belangrijkste wijzigingen per 1 maart 2012 zijn:
* Er mag actief op de Europese Meerval worden gevist. Wel komt er een gesloten tijd voor het hele jaar zodat elke meerval direct terug gezet dient te worden.
* De Gesloten tijd voor worm wordt geschrapt, de aassoort wordt door veel wedstrijdvissers, karpervissers en recreatieve vissers gebruikt en dit mag straks het hele jaar.
* Nachtvissen is het hele jaar toegestaan. Uitgezonderd natuurgebieden waar jet nachtvissen nu ook al verboden is. Het gebruik van een tentje of vouwwagen langs de waterkant wordt niet vrijgegeven. Dit is en blijft de bevoegdheid voor diegene die de oevers ter plaatse beheert, veelal de gemeente. Toch kan de visrechthebbende in een plaatselijke verordening het nachtvissen verbieden om bijv. overlast voor omwonenden tegen te gaan.
* De gesloten tijd voor snoek wordt ingekort naar 31 mei, zo loopt deze gelijkertijd af met de gesloten tijd voor aassoorten.
* Er komt ook een verbod voor sportvissers om hun vis te verkopen.
Bron:http://www.sportvisserijnederland.nl/

Geen reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed voor reacties bij dit onderwerp. TrackBack URI

Plaats een reactie

XHTML: U kunt deze tags toepassen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

<