Warning: Use of undefined constant is_plugin_page - assumed 'is_plugin_page' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/havelaar.be/httpdocs/silures/wp-content/plugins/dashboardopts/dashboardopts.php on line 12 Silures Fishing Site » Vangsten

Silures Fishing Site

Deze site is een online overzicht van onze hengelsportervaringen.

Steur in Frankrijk

Categorie Vangsten — door admin om 12:32 pm op 28 april 2013

Na een afwezigheid van meer dan 10 jaar ben ik dan toch weer eens mijn geluk wezen beproeven in het beloofde karperland van weleer.
Niet op de gerenommeerde bekende wateren maar op een grappig “etangetje” waar wat naast wat karper ook wat steurtjes rondzwommen, daar ik deze laatste soort nooit eerder in mijn net gehad heb ging daar de voorkeur naar uit.

(Lees verder …)

Snoek aan boord

Categorie Vangsten — door admin om 2:03 pm op 29 september 2012

Zoals de meeste inmiddels wel weten vis ik voornmamelijk vanuit mijn boot op de grote rivieren, de afgelopen waren vooral de baarzen de klos.
1 mtr 15

Afgelopen week kwamen er weer diverse snoeken aan boord waaronder een nieuwe persoonlijk record.

. (Lees verder …)

Spanje bezocht

Categorie Vangsten — door admin om 2:53 am op 23 juli 2011

Omdat ik in voornamelijk op karper gevist heb in mijn leven en de periode dat ik op meerval viste alleen het boeiensysteem toegepast heb en ik dit alles een beetje zat begon te worden en omdat ik er hoognodig eens tussen uit moest heb ik een tas grote pluggen aangeschaft nieuwe lijn op mijn reels gespoelt mijn wrakvis hengels uit de stof gehaald en ben ik vervolgens afgelopen weken tweemaal naar spanje afgereisd om daar met kunstaas de meerval te gaan belagen.
Het vliegtuig naar barcelona genomen auto gehuurd en naar caspe gereden waar ik vooraf al een appartementje en een bootje geregeld had. Deze manier van vissen was geheel nieuw voor mij maar de resultaten logen er niet om.
Kijk alvast op Foto reportage Spanje

Marco
Het begon vrij moeizaam maar al snel ving ik vis, in je eentje een 2 meter(+) vis landen valt niet mee en koste me oa een hengel, maar heb toch een groot aantal vissen gevangen waaronder diverse 2mtr+ vissen tot een dikke 80 kg toe. (Lees verder …)

Poldervlietjes

Categorie Vangsten — door admin om 12:00 am op 1 april 2010

Ook in de vele vlietjes die ons eiland rijk is zijn best leuke vissen te vangen die we U niet willen onthouden.


(Lees verder …)

Meter Snoek

Categorie Vangsten — door admin om 1:30 pm op 16 oktober 2009

Eindelijk de zolang verwachte meter snoek, gevangen in de schemering waardoor helaas de kwaliteit van de foto’s enigzins tegenvallen.
1 meter 3
(Lees verder …)

Succes in de polder

Categorie Vangsten — door admin om 12:43 pm op 28 juni 2009

Nadat we dit jaar op de gebruikelijke stekken weinig tot geen succes gekend hadden besloten we ons blikveld te gaan verruimen en op zoek te gaan naar nieuwe jachtgronden en niet zonder succes.

Reeds de eerste sessie was het het een mooie twintiger die zich in de schemering in ons aas verslikte.
(Lees verder …)

Juni

Categorie Vangsten — door admin om 10:40 am op 15 juni 2009

Een weekje vrij genomen om eens “legaal” ’s nachts (uiteraard ook overdag) aan de waterkant te vertoeven.Terwijl de regen kletterde op mijn paraplu kon ik diverse mooie regenbogen waarnemen.

De karper liet het enigszins afweten, toch vonden enkele twintigers de weg naar het net.
(Lees verder …)

Roofvisseizoen

Categorie Vangsten — door admin om 12:30 am op 9 juni 2009

Nu het roofvisseizoen weer geopend is vang je de ene snoek na de andere het zijn geen giganten maar wel mooie beesten, en dat op een water waar ik doorgaans helemaal niet zo makkelijk die getande rovers aan de schubben kan komen.
Chantal met een mooie snoek
(Lees verder …)

Roofblei

Categorie Vangsten — door admin om 12:11 am op 10 mei 2009

Roofblei

’s Nachts schrok ik wakker van een snoeiharde run deze Roofblei bleek zich in mijn boilie verslikt te hebben. Ondanks dat de meteorologische omstandigheden optimaal leken konden we met pijn en moeite alleen deze karper buit maken, geen gigant wel een schitterende schubkarper.
(Lees verder …)

Weekendje EEMHOF (centerparcs).

Categorie Vangsten — door admin om 12:56 am op 4 mei 2009

Beekforel
(Lees verder …)

Troostprijs

Categorie Vangsten — door admin om 4:41 pm op 10 april 2009

De karper wilde nog niet, bij het naar huis gaan viel er al terugroeiend nog een snoekje aan.

Nathan

Hoogtepunten van 2008

Categorie Vangsten — door admin om 12:00 am op 1 december 2008

Het afgelopen seizoen ging het zeker niet van een leien dakje het was kommer en kwel, afzien, uren maken, constant nieuwe creatieve ideeen ontplooien, het schepnet bleef heel vaak droog.
Onze vangsten stonden in schril contrast met die van 2007 toen leek het niet op te kunnen en beleefden we veelal slapeloze nachten aan de waterkant, in 2008 kwam ik eens te meer tot de conclusie dat mijn oude fox bedchair zijn beste tijd had gehad en dan mijn slaapzak ook vervanging toe was, ondanks de veelal tegenvallende resultaten hebben we toch nog de volgende hoogtepunten beleefd die we u niet willen onthouden.
(Lees verder …)

Mooie snoek

Categorie Vangsten — door admin om 12:50 pm op 25 oktober 2008

Deze herfst wist Nathan een mooie snoek van iets meer dan 90 cm te vangen aan een dode voorn, uit de bek konden wij ook nog een mooie plug verwijderen, een collega visser die het aan het ontbreken van een stalen onderlijn te zien gemunt had op snoekbaars had het ook met deze snoek aan de stok gehad.

Nathan

Portugal

Categorie Vangsten — door admin om 6:40 pm op 20 september 2008

Afgelopen zomer zijn we op vakantie in de Algarve geweest, uiteraard ontbraken de hengels niet in onze bagage, de eerste vis was een tot nu toe voor mij onbekende vis, verder vingen we nog Makreel, Geep en als toetje een Rog. Tevens hebben we ooievaars, zilverreigers en een hele grote reigersoort gespot zie onze fotogallerij.
(Lees verder …)

Snoeken

Categorie Vangsten — door admin om 2:02 pm op 11 juni 2008

Nu het roofvisseizoen weer geopend is besloten we het er maar eens op te gaan wagen, met als resultaat een paar fraai getekende exemplaren van onze vriend de snoek.
Nathan
(Lees verder …)

Vooruitgang

Categorie Vangsten — door admin om 8:53 pm op 18 mei 2008

Nadat we met het hele mooie en warme weer een aantal vruchteloze sessies gehad hebben, wisten we eindelijk met de regen van afgelopen weekend weer wat resultaten te boeken.

Marco

Een aantal duidelijk afgepaaide schubkarpers van net iets meer dan een kilo of tien waren de klos.
(Lees verder …)

Hagedis

Categorie Info,Vangsten — door admin om 6:02 pm op 12 mei 2008

In ons landje zijn steeds weer meer beestjes te vinden langs de waterkant zo wist Nathan dit hagedisje te vereeuwigen.Hagedis

Eerste nachtelijke sessie bijna in het water gevallen.

Categorie Vangsten — door admin om 12:56 pm op 20 april 2008

Na een week redelijk weer (ondanks de koude wind) leek het ons een goed plan om de polder in te duiken, zaterdag vroeg in de middag waren wij aan het water present, toen de spullen opgezet waren en de hengels in lagen dachten wij uit de wind van de zon te kunnen gaan genieten, helaas was de realiteit anders en konden wij idd gaan genieten maar dan van mijn zelf gecreeerde camouflage infillpanel.
Marco

Desondanks werd er ook nog wat vis gevangen (Lees verder …)

Eindelijk weer…………

Categorie Vangsten — door admin om 6:37 pm op 13 april 2008

Na wat gezondheidsproblemen in het najaar/winter seizoen is het er dan toch eindelijk weer van gekomen dat er gevist ging worden, om te beginnen maar eens een zondag doorgebracht aan een vijver van redelijk formaat op een industrieterrein in de buurt.
Nathan (Lees verder …)

Hollandse Schubs

Categorie Vangsten — door marco om 10:11 pm op 10 oktober 2007

De hollandse schubkarpers konden de “watersense bolies” uitstekend waarderen wat voor ons in uitstekende vangsten resulteerde met prachtige vissen tussen de 12 en de 17 kilogram.
Nathan
(Lees verder …)

Kreta

Categorie Vangsten — door marco om 10:07 am op 28 augustus 2007

Ook dit jaar zijn de telescoophengeltjes de koffer ingegaan en dozen (dendrobena’s) wormen in de handbagage om in de griekse zon langs de kust je lekker te vermaken met het vangen van allerlij “aquarium” vissen, wat in tegenstelling tot vorig jaar prima lukte de ene lipvis en andere exotische vissen na de andere.

Nathan
(Lees verder …)

Mooie spiegels

Categorie Vangsten — door marco om 3:04 pm op 27 juli 2007

Tijdens de vakantie hebben we lekker wat gevist en een aantal mooie spiegels gevangen tot half dertig pond.
Nathan
(Lees verder …)

Troostprijs

Categorie Vangsten — door marco om 8:57 pm op 10 juni 2007

Zondag moest een daagje worden waarin we in een klein lokaal vijvertje eens lekker karpers gingen trekken, ondanks een kleine voercampagne was de realiteit anders en bleven de hengels onaangeroerd in de steunen liggen, de enige vangst was een klein schubje op een bijleggertje voorzien van een pennetje beaasd met wormen met de bedoeling een zeeltje onder de kant te kunnen verschalken. (Lees verder …)

Alweer een grashapper.

Categorie Vangsten — door marco om 10:22 pm op 3 juni 2007

Ineens blijkt de lokale vijver een aantal graskarpers te herbergen, (Lees verder …)

Een beste graskarper.

Categorie Vangsten — door marco om 10:00 am op 23 mei 2007

Rick met een aziatische exoot gevangen in een hollands sierwatertje tijdens een doordeweekse avondsessie. (Lees verder …)

Volgende pagina » <